Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Kylling er sammen med porchetta og laks blandt danskernes favoritter på grillen, baseret på hvilke opskrifter de søger efter hos Karolines Køkken. Foto: Colourbox.com

Sommerens favoritter på grillen

Vi elsker at grille. Særligt porchetta, kylling og laks hitter i det danske sommerland, viser tal fra Karolines Køkken.

Sommeren er over os, og det betyder, at der i disse uger tændes op i grillen på terrasser, i parker og på stranden. Men hvad er det, der hitter blandt danskerne, når menuen står på grillmad? Tal fra Karolines Køkkens opskriftsdatabase viser, hvilke grillopskrifter danskerne søgte mest på sidste sommer, og hvad der derfor med stor sikkerhed også er at finde på grillen i år.

Porchettaen kom ind på en førsteplads over de grillretter fra opskriftsdatabasen, som danskerne søgte mest på i sommermånederne fra juni til august sidste år. Den alternative, italiensk-inspirerede flæskesteg er efterfulgt af grillet kylling og grillstegt laks.

- Danskerne er en grillglad befolkning stort set året rundt. Og noget tyder på, at danskerne i højere grad søger at variere de klassiske grillretter som pølser og bøffer med nye opskrifter med sommersæsonens råvarer. Udover porchetta, kylling og laks er også både grillede jordbær og grillede oksedeller på en top ti over danskernes grillfavoritter ifølge tal fra vores opskriftsdatabase, siger Tove Færch, der har været leder af Karolines Køkken gennem 23 år. Hun tilføjer:

- Det betyder dog ikke, at grillmaden ikke byder på masser af pølser og røde bøffer. Dem henter danskerne direkte fra køledisken i supermarkederne eller hos slagteren, og her har de fleste derfor ikke brug for en opskrift.

Sjællænderne griller bøffer, mens sønderjyderne er til fisk
Tal fra Karolines Køkkens opskriftsdatabase viser også, at der er forskel på, hvad der ryger på grillen i de forskellige landsdele. I Hovedstadsområdet og resten af Sjælland er svinekød det største hit. Grillede svinemørbradbøffer kommer ind på en førsteplads i begge landsdele, og blandt sjællænderne er stegt flæsk på grillen den anden mest søgte opskrift.

Derimod er sønderjyderne og midtjyderne gladest for fisk på grill med grillstegt laks som den mest populære opskrift i begge landsdele. Blandt nordjyderne er grillet kylling grillfavoritten.

Grillen byder på mange variationsmuligheder, og man kan grille meget andet end kød, påpeger Tove Færch:

- Man kan sagtens variere grillmaden lige så meget som resten af madlavningen. For eksempel kan man grille sommerens friske grøntsager. De er nemme at grille og sætter kulør på sommerens hyggestunder i haven med grillen tændt. Bare pensl grøntsagerne med lidt olie, drys med friskkværnet peber og havsalt og læg dem på grillen. Grill kun så længe, at der stadig er lidt bid i grøntsagerne, og lav en hurtig kold grillsauce af god cremefraiche og friske krydderurter, siger hun.

Seneste nyt fra lf.dk