Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Børn skal inddrages i madlavningen

Vuggestue- og børnehavebørn får dækket en stor del af deres energibehov i institutionen. Derfor er det oplagt at integrere mad og måltider i arbejdet med børnenes personlige udvikling, sprog og sociale kompetencer. Det er omdrejningspunkt for en række møder, som Måltidspartnerskabet står bag.

Børn i vuggestuer og børnehaver landet over får hver dag dækket mellem 45 pct. og 70 pct. af deres daglige energi- og næringsbehov i daginstitutionerne. Det er derfor oplagt at integrere mad og måltider i arbejdet med børnenes personlige udvikling, sociale kompetencer, deres sprog, krop og kultur.

Line Munk Damsgaard, der er ernæringschef hos Landbrug & Fødevarer, uddyber:

- Det er utrolig vigtigt, at daginstitutionerne er med til at sikre, at den mad, børnene får, er sund og nærende. Samtidig er der rigtig mange muligheder i at tænke maden med ind som et pædagogisk værktøj i børnenes dagligdag i institutionerne. På den måde bliver maden ikke bare bespisning, men også tænkt ind som pædagogiske aktiviteter. Mad giver mulighed for, at vi kan arbejde med blandt andet sanser, motorik, sprog og meget mere, siger hun.

I regi af Måltidspartnerskabet er Landbrug & Fødevarer sammen med syv andre partnere medvært ved fem ’Mad & Leg’-temamøder, hvor netop de emner er blevet taget op. Deltagerne er både pædagogisk og køkkenfagligt personale.

Temamøderne har været en stor succes:

- Vi er virkelig glade for, at temamøderne ’Mad & Leg’ har trukket så mange deltagere. Vi havde et mål om 50 deltagere per sted, og der er mellem 75 og 100 tilmeldt hvert sted, så det er helt fantastisk at opleve, at interessen for området er så stor blandt personalet i daginstitutionerne, siger Line Munk Damsgaard.

Udover Landbrug & Fødevarer er Fødevarestyrelsen, Sundhedsstyrelsen, Kost- & Ernæringsforbundet, University College Lillebælt, FOA, Madkulturen og Københavns Kommune været med til at afholde temamøderne.

Få inspiration til at kombinere Mad & Leg i materialet fra Måltidspartnerskabet

Seneste nyt fra lf.dk