Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Ældreminister Thyra Frank besøgte fredag Madskole på Kildevældsskolen i København, hvor en del af de frivillige hjælpere er pensionister. Foto: Carsten Andersen

Mad samler mennesker på tværs af generationer

På trods af silende juniregn var der masser af røg i køkkenet på femtedag i madskoleugen, hvor ældre og unge delte glæden ved god mad og sund livsstil.

Hele formiddagen havde 21 børn og fem frivillige voksne tilberedt krebinetter, kiwi-is og pandebrownie, til når ældreminister Thyra Frank skulle besøge dem fredag på Madskole på Kildevældsskolen i København.

Madskolen har fokus på madlavning, kost og motion, men børnene lærer også mere end det, mener ældreminister Thyra Frank (LA):

- Det er uendeligt vigtigt at føre generationerne sammen, og det er madskolerne en del af. Nu er det femte dag, den her gruppe laver mad sammen, og man kan virkelig fornemme at de har lært hinanden at kende. Ved at være her i dag, kan jeg se, høre og dufte, at det er den her vej, vi skal, siger hun.

Sammen med administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup smagte hun på alle retterne, der var anrettet på køkkenbordet i skolens lille hjemkundskabslokale.

Karen Hækkerup siger:

- Madskoler er et skønt sted for generationer at mødes, og hvor børnene får lært tips om mad og fødevarer af de mere garvede. Vi er stolte over, at Ældre Sagen har sagt ja til at udbrede kendskabet om Madskoler og muligheden for at være frivillig til deres medlemmer.

Ældre Sagen har reklameret med Madskoler i deres blad, men de frivillige kan være i alle aldre, på dagens Madskole er de mellem 28 til 75.

Det er 4H, der i et ikke-kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000, står bag madskolerne. En Madskole forløber over fem dage, mandag til fredag i dagstimerne.

Giv interessen videre
En af de fem frivillige er Tove Eriksson. Hun har selv to børnebørn, hvor et af dem er med på Madskolen. Hun læste om Madskole i Ældre Sagens blad og blev frivillig, fordi hun gerne vil give interessen for mad og motion videre til børnene:

- Det ligger mig meget på sinde at give børnene et fornuftigt forhold til sund mad. Det har været en stor oplevelse i denne uge, men jeg er også træt om aftenen, siger Tove Eriksson, der er 75 og alderspræsident blandt de frivillige voksne til madskolen.

På væggene i køkkenet hænger der råd til sund kost og mindre madspild. Natalie og Ellen på otte år er enige om, at de har lært mange ting i denne her uge.

- Wok var det bedste, vi lavede i denne her uge, og så har jeg også lært at bruge et komfur, siger Ellen.

Madskolerne er et sommerferietilbud til børn i alderen 8-12 år. Læs mere om Madskolerne på www.madskoler.dk

Seneste nyt fra lf.dk