Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Viceformand for Landbrug & Fødevarer Asger Krogsgaard, adm. direktør Karen Hækkerup, miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens og den danske ambassadør i Japan Freddy Svane var med til at markere 50 året for L&F's kontor i Japan.

50 året for landbrugets kontor i Japan

I 1967 etablerede landbruget eget kontor i Tokyo for at understøtte afsætningen af danske fødevarer til det japanske marked.

Landbrug & Fødevarers kontor i Tokyo, Japan kan i år fejre 50 års jubilæum. Det blev markeret i forbindelse med Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsens besøg i Japan i denne uge.

Siden 1967 har man på kontoret skabt det bedst mulige grundlag for den danske fødevareeksport, som nu udgør ca. 5 mia. kr årligt. I en stor del af tiden har kontoret været ledet af den karismatiske T. Onozawa.

Viceformand for Landbrug & Fødevarer Asger Krogsgaard, adm. direktør Karen Hækkerup og den danske ambassadør i Japan Freddy Svane deltog i festlighederne, som både fandt sted på kontoret og ved en reception på ambassaden.

- Det var utrolig fremsynet at etablere et kontor på det store, men ukendte japanske marked for 50 år siden. Med stort engagement og dygtighed er der opbygget stærke relationer til store japanske kunder, som har skabt en stor og vigtig eksport af højværdivarer, fastslår Karen Hækkerup.

Om L&F’s Japan-kontor
I 1960'erne åbnede Landbrugets Afsætningsudvalg (LAU) kontorer i en række lande verden over, herunder i Hong Kong, for at fremme afsætningen af danske landbrugsvarer på oversøiske markeder. Kontoret i Hong Kong skulle tage sig af Fjernøsten og dermed også Japan.           

I 1967 etablerede Hong Kong kontoret en afdeling i Japan, og landbrugets første kontor i Japan var dermed en realitet. Geografisk dækkede Japan-kontoret markederne i Japan, Sydkorea og Okinawa, der på dette tidspunkt ikke var en del af Japan. Der var dengang allerede en betragtelig eksport af kød på dåse (Pork Luncheon Meat) til Okinawa.

I 1973 åbnede markedet for eksport af fersk frosset kød til Japan. Kontoret har lige siden været aktivt i markedsføring af dansk svinekød i Japan.
Tokyo-kontoret varetager i dag landbrugets kontakt til det japanske marked og i særlig grad svinekødsektoren. Kontoret står for gennemførelse af fælles markedsføringsaktiviteter for den danske svinekødsektor. Den nuværende leder af Tokyo-kontoret Mr. Onozawa har været ansat på kontoret siden begyndelsen af firserne.            


Seneste nyt fra lf.dk