Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Ingredienser & Biotek

Landbrug & Fødevarer understøtter og udvikler den danske ingrediens- og biotekindustris globale styrkeposition.

Landbrug & Fødevarer understøtter udviklingen af ingrediens- og biotekindustrien. Vi stiller dyb viden og faglig rådgivning til rådighed for din virksomhed, vi arbejder med at sikre de bedst mulige rammevilkår, og giver virksomheder mulighed for at hente inspiration og dele erfaring med andre virksomheder og offentlige og private institutioner med interesse i bioteknologi og ingredienser.

Vores kunder er virksomheder og foreninger, der repræsenterer hele værdikæden - biotekvirksomheder, producenter af råvarer til ingredienser, producenter af ingredienser og virksomheder, der anvender bioteknologi og ingredienser til fx foder, føde- og drikkevarer.

Vores medarbejdere er specialister i landbrugs- og fødevareerhvervet og tilbyder ydelser, der dækker Danmark og de globale markeder. Samtidig tilbyder vi kompetencer, som bygger på en kombination af politisk og faglig viden om hele værdikæden.

Kontakt sektorchef Anemette Hansen på tlf. +45 33 39 43 19 for yderligere information.

Biotek og Ingredienser i Danmark
Danske biotek- og ingrediensvirksomheder leverer produkter og løsninger, der er med til at løse globale udfordringer som befolkningstilvækst, ressourceknaphed, klimabelastning og livsstilssygdomme.

De danske biotek- og ingrediensvirksomheder har stor fokus på eksportmarkederne. Eksempelvis eksporterede virksomhederne indenfor foder- og fødevareområdet i 2013 for 27 mia. kr. af en årlig omsætning på 36 mia. kr. Det svarer til ca. 5 pct. af Danmarks samlede vareeksport og gør, at sektorerne har en markedsandel på 10 pct. i verden.

Det globale udsyn giver store forretningsmuligheder, men gør også, at virksomhederne i stigende grad skal operere på et større og mere komplekst marked. Netværk af nye partnerskaber og nye konkurrenter vil i fremtiden erstatte enkle forretningsmodeller. Derudover udfordres virksomhederne på adgang til råvarer, af konkurrence, ny viden om kundebehov og udvikling af kompetencer.

Læs også om Ingredienser og tilsætninger til fødevarer

Anemette Hansen

Danske foder- og fødevareingredienser