Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Viden er et af vores vigtigste råstoffer

Fødevareklyngen er helt afhængig af forskning og innovation. Det er dyrt at producere i Danmark, så vores kvalitet og effektivitet skal være bedre end de fleste konkurrenters, for at vi kan overleve. Det kræver et konstant vidensmæssigt forspring.

Viden er et vigtigt rådstof, når man skal konkurrere på et globalt marked. Derfor er det afgørende, at den danske fødevaresektor understøttes af en stærk forskningssektor. Fødevareklyngen er en videnstung sektor. De samlede investeringer i fødevareforskning er årligt på over 3 mia. kr., hvoraf de 2 mia. kr. kommer fra erhvervet selv.

Erhvervets forsknings- og udviklingsudgifter, målt som procent af produktionsværdien, er steget meget. I gennemsnit over de seneste 25 år ligger den danske fødevare- og agroindustri i top tre i OECD sammen med Holland og Finland.

Den danske fødevareindustri er god til innovation. I en samlet måling af de europæiske fødevarevirksomheders innovationsevne ligger de danske virksomheder helt i top. Indekset måler virksomhederne på parametre som uddannelsesniveau, antallet af patenter, nye produkter, værditilvækst og penge brugt på forskning i den private sektor.