Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Kvæg – til både mælk og oksekød

I malkebesætninger er det primære fokus på produktion af mælk, men køerne bliver også slagtet. Andre besætninger har primært fokus på produktion af kød.

Produktion af grise i Danmark

Danske grise er førende i verden. Både almindelige grise, frilandsgrise og økologiske grise. Læs om produktionen – fra so og pattegris til slagtesvin.

Slagtekyllinger

Produktionen af kyllinger starter med daggamle kyllinger fra rugerierne og ender ca. 40 dage senere, hvor kyllingerne afhentes til slagtning. Læs mere om hvordan produktionen foregår.

Æg

I Danmark produceres forskellige typer æg: Buræg, økologiske æg, skrabeæg og frilandsæg. Læs mere om hvordan produktionen foregår.

Mink

Danmarks er verdens største producent af minkskind. Det skyldes bl.a. at vi har et ideelt klima til minkavl, og at der desuden er der adgang til friskt foder lavet af gode råvarer.

Akvakultur

Akvakultur - opdræt af fisk, skaldyr og andre organismer i vand - har fundet sted i Danmark i over 100 år. Oprindelig var det i form af dambrug, der stadig er den dominerende produktionsform, men i dag er der desuden åleopdræt i ferskvand samt havdambrug og muslingeopdræt i saltvand.

Fakta om MRSA

MRSA bliver diskuteret heftigt i medierne for tiden. Her kan du blive klogere på MRSA CC398 og andre MRSA’er, smittespredning og hvordan myndighederne og erhvervet tackler udfordringen.

Husdyrenes dyreværnshotline 3339 4355

Smittebeskyttelsesregler