Vi bruger cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Økologisk korn og andre afgrøder

I Danmark dyrker man mange forskellige økologiske afgrøder, herunder forskellige typer af korn. Økologisk dyrkning stiller særlige krav til, hvordan landmanden dyrker jorden.

Økologisk mælk og oksekød

Godt en tredjedel af den mælk der drikkes i Danmark er økologisk. Økologiske køer skal have mulighed for et liv, der er i overensstemmelse med deres naturlige adfærd og behov, hvilket indebærer at de skal på græs om sommeren.

Økologisk svineproduktion

I den økologiske svineproduktion er dyrevelfærd i centrum. Dyrene skal have mulighed for at udøve deres naturlige adfærd. Derfor tilstræber man, at opdrætsmetoder og staldforhold imødeser svinenes fysiologiske og adfærdsmæssige behov.

Økologiske æg og fjerkræ

Danmark har en betydelig produktion af økologiske æg. Økologiske høner har god plads, adgang til det fri og får økologisk foder. Der er også en mindre produktion af økologiske slagtekyllinger.

Økologisk frugt og grønt

Forbruget af økologisk frugt og grønt stiger. En del af produktionen sker i Danmark, hvor der er økologisk produktion af frugt, bær, frilandsgrøntsager og grøntsager i væksthuse.

Økologisk fisk

Siden 2005 har det været muligt at købe økologiske fisk fra ferskvandsdambrug og i 2010 blev det første danske havbrug omlagt til økologisk produktion.

Økologiske kaniner i landbruget

Landbrug & Fødevarer udførte i 2016 i samarbejde med økologiske landmænd, Danmarks Kaninavlerforening, Hotel og Restaurantskolen i København og Restaurant Relæ et pilotprojektet om ”Økologisk Kaninavl”.

Danskerne køber økologi

Offentlig ansatte mænd køber økologi

Holdning til økologi