Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Medicinrester i dansk gris er en sjældenhed

Forbrugerne behøver ikke at frygte antibiotikarester i kamstegen eller koteletten. Kun i én ud af 3.500 prøver blev der fundet antibiotika på et niveau over grænseværdien. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse offentliggjort i dag. Det glæder, men overrasker ikke formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Fødevarestyrelsen undersøgte sidste år knap 3.500 stykker grisekød for antibiotika. Kun én prøve lå over den tilladte grænseværdi. Udover Fødevarestyrelsens antibiotikaprøver, har slagterierne selv taget over 12.000 prøver. Resultaterne heraf flugter med Fødevarestyrelsens.

- Jeg er ikke overrasket. Vi har verdens bedste landmænd og ekstremt dygtige dyrlæger. Men det er altid godt at få bekræftet, at vi har styr på antibiotikaanvendelsen i Danmark.

- Medicinrester i dansk grisekød er en sjældenhed, og det er ikke kun godt for flæskestegselskerne. Det kommer hele Danmark til gode, fordi tilliden til vores produktion sikrer dansk eksport til nogle af de største markeder i verden, siger Martin Merrild.

Danmark omtales af EU-Kommissionen som et foregangsland vedr. antibiotika. Det skyldes ikke mindst, at det danske antibiotikaforbrug i landbruget er faldet med 25 pct. fra 2009 til 2016.

Heller ikke i oksekød fandt Fødevarestyrelsen medicinrester.

Læs Fødevarestyrelsens pressemeddelelse: Kun få fund af antibiotika i svinekød

Seneste nyt fra lf.dk