Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

L&F tager debatten på nyt folkemøde om natur

I næste uge er Hirtshals vært for Naturmødet, som er et nyt folkemøde om natur. Landbrug & Fødevarer er selvfølgelig med og deltager både i debatter og med en stand sammen med AgriNord, LandboNord og NF Plus.

Naturmødet løber af stablen d. 18.-20. maj i Hirtshals. Der er lagt op til tre dage med debatter, oplæg og aktiviteter – alt sammen med naturen som omdrejningspunkt. Alt fra de grønne organisationer til politiske partier, myndigheder og landbruget er til stede. Også miljø- og fødevareministeren kommer, og er med i en debat om vandløb sammen med bl.a. Lars Hvidtfeldt. I år er programmet og aktiviteterne i blevet til i et samspil med alle de mange forskellige foreninger og aktører, som deltager. Der er tilmeldt dobbelt så mange stande som sidste år, og der forventes op mod 10.000 gæster.

På landbrugets stand sætter vi fokus på landmanden som naturforvalter. Der vil blandt andet være en mobil-faunastribe, som inviterer til en snak med de besøgende om hvilke tiltag, man kan lave i markfladen, ligesom vi gennem billeder og plancher fortæller om naturplejeprojekter. Standen er et samarbejde mellem L&F og de lokale foreninger LandboNord, AgriNord og NF plus.

Landbrug & Fødevarer er også med i en lang række debatter om bla. erstatningsnatur, vandløbsindsatsen, naturpleje og biodiversitet, hvor Lone Andersen, Lars Hvidtfeldt og Henrik Bertelsen stiller op, foruden medarbejdere fra sekretariatet. En række medarbejdere fra SEGES deltager endvidere i flere arrangementer.

Det er vigtigt, at vi er med og klart markerer landbrugets positioner i de forskellige naturspørgsmål. Landbruget er en vigtig naturforvalter, så vi vil gerne gå konstruktivt ind i debatten og være med til at pege på løsninger og indgå i samarbejder på tværs af organisationer om natur.

Der skal samtidig lyde en stor opfordring til, at alle interesserede lægger vejen forbi Hirtshals, og deltager aktivt i de mange debatter og aktiviteter, så vi er så synlige, som muligt.

Det er Hjørring kommune, som står bag arrangementet, som startede sidste år. Det er gratis at deltage, og I kan læse mere på Naturmødets hjemmeside

 

Marie Juul Rohde

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk