Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox.com

Miljøstyrelsen bruger slyngningsgrad-kriteriet forkert

Miljøstyrelsens brug af kriteriet slyngningsgrad er fejlbehæftet, og derfor bør beregningen af, hvor mange kilometer små vandløb, der forventes at blive taget ud af planerne, skal laves om.

I forbindelse med en nærmere analyse af vandrådspakken har SEGES erfaret, at Miljøstyrelsen anvender en forkert metode, når vandløbenes slyngningsgrad beregnes. Slyngningsgraden er et af de kriterier, som kan anvendes til at bestemme, om et vandløb skal med i vandområdeplanerne eller ej. Såfremt slyngningsgraden overvurderes, betyder det, at en række vandløb fejlagtigt kommer med i planerne, til trods for at de er kanaliserede.

Landbrug & Fødevarer mener derfor, at beregningen af, hvor mange kilometer små vandløb, der forventes at blive taget ud af planerne (917 km), skal laves om, så de korrekte tal anvendes. Hvis der ikke foreligger tilstrækkelige data for slyngningsgraderne, må konsekvensen være, at kriteriet slyngningsgrad helt tages ud. Det vil så medføre, at et større antal kilometer små vandløb skal tages ud af planerne end hidtil antaget, alene baseret på kriterierne. Kriterierne er i sig selv stærkt diskutable, idet de kun er beregnet for én biologisk indikator nemlig smådyr.


Erik Jørgensen

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk