Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

L&F vil have rimelige vandpriser til landmænd

Landmænd har i stigende omfang udfordringer med urimeligt høje priser på vand til fx kvæg. Landbrug & Fødevarer arbejder i øjeblikket på at få problemstillingen rejst som led i regeringens kommende strategi for forsyningsområdet.

Landmænd har i stigende omfang udfordringer med urimeligt høje priser på vand til fx kvæg. Senest har Landbrugsavisen beskrevet en sag, hvor et vandværk i Sandved forlangte langt højere priser fra en landmand, end hvad vandet reelt kostede at pumpe op for vandværket.

I den konkrete sag trådte Landbrug & Fødevarer til og rådgav landmanden. Sagen endte positivt, da landmanden fik kommunens tilladelse til at indvinde sit eget vand fra en lokal boring. Det betyder, at vandforsyningen taber hele indtjeningen fra landmanden. I landbrug & Fødevarer havde vi dog langt hellere set, at vandværket havde sænket prisen til et rimeligt niveau. Det ville spare landmanden for besværet med at etablere og drive egen boring, ligesom landmanden fortsat ville være en del af den lokale vandforsyning.

Landbrug & Fødevarer har tidligere taget problemstillingen op politisk med miljø- og fødevareministeren, og arbejder i øjeblikket på at få problemstillingen rejst som led i regeringens kommende strategi for forsyningsområdet. En løsning kunne fx være at give landmanden en lovbestemt ret til at træde ud af vandforsyningen og etablere egen boring. Hvis vandværkerne ved, at landmanden har et andet valg, er de nødt til at sikre mere konkurrencedygtige priser.

Henrik Borg Kristensen

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk