Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Martin Merrild har sendt brev til ministeren om IFRO-rapport

Martin Merrild har onsdag den 7. juni sendt et brev til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen om IFRO-rapporten, der viser, at 48 procent af landbrugsarealerne ved Norsminde Fjord skal braklægges, hvis målene i vandområdeplanerne skal nås.

Martin Merrild har i dag sendt et brev til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen om IFRO-rapporten. Rapporten udkom i sidste uge, og den viser, at 48 pct. af landbrugsjorden ved Norsminde Fjord (ca. 20 km syd for Aarhus) skal braklægges, hvis de mål for kvælstofreduktion, som er opstillet frem mod 2027 i vandområdeplanerne, skal nås.

Landbrug & Fødevarer har gentagne gange gjort det klart, at indsatskravene er helt urealistiske i mange egne af landet. Norsminde Fjord-oplandet hører helt sikkert til blandt de hårdest ramte, men også andre og større områder vil blive ramt hårdt.

Det er helt og aldeles uacceptabelt, at produktionsjord skal tages fra landmænd for at opfylde en målsætning, som Landbrug & Fødevarer fra dag ét har kaldt for fuldstændig urealistisk. Det er jord, som landmændene ejer – og det er jord, som er fundamentet under det at drive landbrugsvirksomhed.

Mandag den 12. juni kl. 19-22 afholder Landboforeningen Kronjylland, Landboforeningen Odder-Skanderborg og Østjydsk Familielandbrug stormøde på Odder Parkhotel om IFRO-rapporten.

Brevet til ministeren kan læses her.

Erik Jørgensen

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk