Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Minister sætter klar linje i vandrådsarbejdet

Esben Lund Larsen slår fast, at vandrådenes arbejde med at afgrænse de små vandløb ikke skal være færdigt inden sommerferien. Han siger desuden, at der ikke er krav om enstemmighed i vandrådets indstilling, og at man kan inddrage anden viden end kriterierne fra DCE.

Som opfølgning på den seneste tids uklarheder og frustrationer over rammerne for vandrådsarbejdet, har miljø- og fødevareministerminister Esben Lund Larsen nu lagt linjen fast. I et indlæg i dagens udgave af Effektivt Landbrug slår han bl.a. fast, at der ikke er krav om, at opgave 1 (afgræsning af de små vandløb) skal være afsluttet inden sommerferien. Desuden siger ministeren, at der ikke er et krav om enstemmighed i vandrådets indstilling – man både kan og bør indsende alle forslag.

Sidst men ikke mindst slår ministeren fast, at der kan inddrages anden viden om vandløbene end blot kriterierne fra DCE – som i øvrigt har vist sig at være fejlvisende i nogle tilfælde.

Landbrug & Fødevarer er meget tilfreds med ministerens ret klare udmeldinger, som vi har delt med egne repræsentanter i vandrådene, lige som Danske Vandløb, Dansk Akvakultur og Skovforeningen er informeret.

Forhåbentlig fører ministerens udmeldinger til, at både kommunerne og vandrådsmedlemmer med fejlagtige opfattelser af opgaven, nu forstår formål og rammer, så opgaven løses på ret vis – og med det nødvendige tidsforbrug. 

Erik Jørgensen

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk