Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

L&F har bedt om at få efterafgrøde-frist udskudt

På grund af den sene høst i 2017 har SEGES og Landbrug & Fødevarer i denne uge anmodet om at få udskudt så-fristen for alle typer efterafgrøder. Fristen er oprindeligt 20. august, og den ønsker vi udskudt med 14 dage.

Som følge af en kold juli måned, samt meget og hyppig nedbør i slutningen af juli og begyndelsen af august har antallet af høstdage indtil videre været meget begrænset i 2017. Dette har medført forsinkelser i høsten, der giver alvorlige problemer med at nå at få høstet og sået efterafgrøder inden fristen den 20. august.

Landbrug & Fødevarer afventer tilbagemelding fra Landbrugs- & Fiskeristyrelsen på henvendelsen.

Landbrugs- & Fiskeristyrelsen har oplyst, at en udskydelse af etableringsfristen også vil medføre en udskydelse af fristen for destruktion af efterafgrøder til efter den 20. oktober. Det vil være til stor gene for en række landmænd, herunder også de landmænd, der har nået at etablere efterafgrøderne rettidigt.

Brug for fleksible regler
Derfor er det strengt nødvendigt, at udsættelsen af denne frist begrænses til et absolut minimum. Landbrug & Fødevarer mener, at det skal være muligt at bevare den oprindelige destruktionsfrist for alle, der har etableret efterafgrøder inden den 20. august.

Det er rigtig ærgerligt, at vi nu igen i år står i den situation, at vejrforholdene ikke harmonerer med de mange datoregler i landbruget. Der er stadig brug for markant forbedring af reglerne. Derfor har Landbrug & Fødevarer fokus på, at reglerne tages op til revision, så datotyranniet kan blive erstattet af godt udført landmandskab.

Maria Skovager Østergaard

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk