Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Gode erhvervspakker fra regeringen med plads til forbedringer

Regeringen har i denne uge lanceret to store udspil. Det er et skatteudspil og et erhvervs- og iværksætterudspil. Begge udspil skal bidrage til vækst og positiv udvikling i dansk erhvervsliv, og de viser begge gode takter, men der er også plads til forbedringer.

Over to dage har regeringen lanceret to store udspil, der skal bidrage til vækst og positiv udvikling i dansk erhvervsliv.

Skatteudspil
Først lancerede regeringen tirsdag den såkaldte JobReform fase II. Fokus er her bl.a. på at give danskerne et ekstra incitament til at tage et arbejde og lægge en ekstra indsats på arbejdet. Regeringen vil f.eks. indføre et nyt jobfradrag for personer med lave indkomster, fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget og lave en hurtigere indfasning af forhøjelsen på topskattegrænsen.

Med forslagene tager regeringen fødevareklyngens problemer med mangel på kvalificeret arbejdskraft alvorligt. De foreslåede tiltag skaber et større arbejdsudbud, der kan sikre, at vi ikke må lade vores ordrer og arbejdspladser rykke til udlandet. Det har vi brug for, når vi også skal skabe vækst i fremtidens Danmark.

Regeringen foreslår samtidig en lavere registreringsafgift på biler. Det vil gøre det attraktivt at købe en bedre bil og dermed køre længere til arbejde. Det er rigtig positivt for de danske yderkommuner og vil generelt gavne fleksibiliteten på arbejdsmarkedet.

Erhvervs- og iværksætterpakke
Onsdag kom så regeringens ”Erhvervs- og iværksætterudspil”. Også denne pakke rummer en række rigtig gode tiltag, der vil gavne væksten i de danske virksomheder. Det er nødvendigt for virksomhedernes konkurrenceevne og udviklingen inden for innovation og digitalisering.

Lettelsen af punktafgifter er et skridt i den rigtige retning, og lettelsen af afgiften for at krydse Storebælt kommer mange af vores virksomheder til gode. Alene i 2016 brugte fødevareklyngen ca. 120 mio. kr. på at transportere fødevare mellem øst og vest. Vi havde dog gerne set, at man tog fat om nogle af de rigtig konkurrenceforvridende afgifter, f.eks. pesticidafgiften, der koster landmændene mere end 600 mio. kr. årligt.

Der er desværre ikke meget målrettet de selvstændigt erhvervsdrivende i regeringens udspil. Fokus er i stedet på de store selskaber. Vi havde også gerne set tiltag, der kan hjælpe på generations- og ejerskifterne i erhvervet. Det er nemlig vigtigt, at man kigger på at forbedre væksten og strukturudviklingen hos de små- og mellemstore virksomheder uden for de store byer. Vi vil i løbet af de kommende forhandlinger arbejde på at få indarbejdet vores ideer på disse områder i den færdige pakke.

Du kan se regeringens to udspil her:

Skatteudspil: Sådan forlænger vi opsvinget. Se det på regeringen.dk eller download udspillet som pdf her.

Erhvervs- og iværksætterudspil: Sammen om fremtidens virksomheder. Se det på erhvervsministeriet.dk eller download udspillet som pdf her.

 

Frederik Waaben

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk