Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Ulykker med dyretransport: Frivilligt netværk står klar med hjælp

Ind imellem sker der desværre ulykker ved transport af grise. Erfaringen fra de få, men alvorlige ulykker, viser, at hurtigere adgang til dyrene er en afgørende faktorer for at sikre flest mulige grise ud i god behold. Et frivilligt netværk af transportører, skal nu hjælpe i disse situationer.

Landbrug & Fødevarer, Rigspolitiet, Brand & Redning, Vejdirektoratet, Falck, Fødevarestyrelsen, transportørerne og slagterierne har i længere tid arbejdet på at forbedre beredskabet i forbindelse med ulykker ved transport af grise. Det er derfor glædeligt, at det nye initiativ er klar og træder i kraft i morgen, fredag den 1. september.

Det nye frivillige netværk af transportører kan tilkaldes via Alarmcentralen, så snart der sker en ulykke med en dyretransport med grise. Alarmcentralen vil tilkalde den nærmeste transportør, der blandt andet vil bistå med teknisk hjælp til åbning af køretøjerne, så grisene hurtigst muligt kan reddes ud. De vil også hjælpe med at tilkalde ekstra biler til omlæsning af grisene.

Det frivillige netværk består af 6 transportvirksomheder, der tilsammen dækker hele landet. Det er Østjysk Dyretransport A/S, Dansk Grisetransport, Jysk Svinetransport A/S, Grisetransport Fyn, Bent Søndergård APS og vognmandsfirmaet Lennart Ipsen, der står bag netværket. 

Trine Vig Tamstorf

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk