Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

64 Åbent Landbrug-værter åbner stalddørene

Søndag den 17. september slår 64 Åbent Landbrug-værter stalddørene op for danskerne. I år er fokus på at øge dialogen med de voksne gæster, så de oplever landmandens stolthed over sin produktionen.

Åbent Landbrug er lige om hjørnet. I år tilbyder 64 landmænd at vise deres produktion frem. Der ligger mange timers forberedelse og planlægning forud for den store dag, der løber af stablen søndag den 17. september. Gårdens ansatte, frivillige hjælpere, de lokale foreninger, aftagervirksomheder, Åbent Landbrug-sekretariatet og andre har løbende bidraget til at sikre, at de mange besøgende får en god oplevelse på dagen.

Forhåbentlig vælger mange danskere at tage en tur på landet for med egne øjne at få et indblik i de forskellige produktionsgrene. Vi kan allerede nu konstatere at mange aviser har brugt den udsendte pressemeddelelse, hvilket er et godt tegn.

På baggrund af sidste års publikumsanalyse er fokus i år lagt på at udvide dialogen med de voksne gæster og give dem autentiske oplevelser om dyrene, fodring, afgrøder, gyllekredsløb, biogas og mulighed for at tale med værten og hjælperne om det at være landmand. Målet er derfor ikke blot at slå tidligere års besøgstal. Det er lige så vigtigt, at gæsterne ser erhvervet med egne øjne, oplever landmandens stolthed over produktionen og efter besøget fortæller de gode historier videre. Det skal være et bidrag til, at danskerne anerkender erhvervet nu og i fremtiden.

De sociale medier spiller en vigtig rolle her, ligesom at facebook er en væsentlig kanal for markedsføring frem mod Åbent Landbrug.

Vi har i år lagt ekstra vægt på dialogmaterialer og skilte, som guider gæsterne rundt på gården, og sikrer at både børn og voksne opdager alle de mange spændende aktiviteter, som værterne har forberedt på den enkelte gård.

Værterne er geografisk fint fordelt fra Bornholm i øst, Tønder i Syd og Bindslev/Hirtshals i Nord. Og flere værter ligger godt i forhold til større byer. Værterne repræsenterer rigtig mange produktioner. I år kan vi vise køer, kalve, grise, kødkvæg, får, høns, kyllinger, mink, strudse, planteavl, herunder kartofler og hamp samt frugt- og grøntsagsproduktion.

Læs mere om værterne på aabentlandbrug.dk

Vi vil gerne opfordre til, at I bakker op om værterne, ved at tage ud og besøge dem på dagen og ved at anerkende den store indsats, som de og de mange frivillige, herunder foreningerne yder i denne væsentlige omdømmeindsats.

 

Jan Morre Christensen

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk