Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Landmænd trukket mindre i landbrugsstøtte

Danske landmænd er i 2016 blevet trukket 20 pct. mindre i landbrugsstøtte. Landbrug & Fødevarer har kæmpet - og kæmper fortsat - en lang og sej kamp for enklere reglerne, så fejl i ansøgningerne kan minimeres.

En lang sej kamp for enklere og mere rimelige sanktionsregler er lykkes, og Landbrug & Fødevarer fortsætter kampen for mere forenkling til danske landmænd.

Når landmænd bliver trukket og sanktioneret i landbrugsstøtten skyldes det som oftest de meget komplicerede regler. Til trods for at landmænd og konsulenter hvert år kæmper en brav kamp for at lave korrekte ansøgninger og overholde reglerne, kan det alligevel gå galt. Der skal derfor lyde stor ros for deres kæmpe indsats.

Landbrug & Fødevarer har ligesom regeringen gennem flere år kæmpet i EU for at få mere rimelige sanktionsregler. Kampen stopper dog ikke her. Der er alvorligt brug for forenklinger, som kan mærkes for den enkelte landmand. Jo enklere reglerne bliver, jo lettere bliver det at undgå støttetræk og sanktioner.

Sejren er også et resultat af, at vi lige nu har landbrugskommissær Phil Hogan fra Irland, som ønsker at skabe mere enkelhed og rimelighed for landmændene.

Fra 2017 er der også en mindre lempelse i beregningen støttereduktionen for manglende overholdelse af kravet om etablering af flere afgrøder. Det, håber vi, kan ses i næste års statistik.

Maria Skovager Østergaard

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk