Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

L&F møder Danmarks fremtid ved Ungdommens Folkemøde

Landbrug & Fødevarer var i år for første gang med på Ungdommens Folkemøde, hvor tusinder af unge diskuterede alt fra demokrati til dyrevelfærd. Landbrug & Fødevarer gav de unge muligheden for at give deres syn på dansk landbrug i 2030. Og fremtiden byder på mere økologi og dyrevelfærd.

Torsdag og fredag i sidste uge var L&F til stede til Ungdommens Folkemøde i København i silende regn og mudder sammen med knap 30.000 unge mennesker.

Her tog L&F pulsen på Danmarks unge befolkning for at høre, hvad de tænker om vores erhverv.

Ligesom vi er til stede på Folkemødet i Allinge, er vi selvfølgelig også med på Ungdommens Folkemøde. Ganske enkelt fordi det er nutidens unge, der kommer til at sætte de fremtidige rammer for vores erhverv.

L&F havde blandt andet sat en stor tavle op i teltet, hvor de unge havde mulighed for at skrive deres forventninger og håb til, hvordan det danske landbrug vil se ud i 2030. Her skrev langt de fleste, at vi skal have fri cannabis, mere økologi og mere dyrevelfærd.

Det er rigtig vigtigt for os at tage pulsen på de unge, og erfaringerne fra folkemødet var, at de unge var interesserede i at få mere viden om vores erhverv. Det er vigtigt, da de er fremtidens meningsdannere.

Vigtigt at vi selv fortæller om landbrug
Det er første gang, at L&F har en stand på Ungdommens Folkemøde. Her fik de unge blandt andet mulighed for at holde en blot fire dage gammel kylling, smage en mælkebaseret proteindrik, quizze om madmyter og lave en blindtest på forskellige typer af mælk.

Vi oplevede, at rigtig mange af de deltagende gymnasieelever lavede opgaver ude fra Folkemødet, hvor vi blev interviewet og spurgt om alt fra klima til cannabis. Her er det rigtig vigtigt, at L&F er til stede, så de unge får de rigtige fakta. Hvis ikke vi havde været der, så var det nogle andre, der havde svaret på vegne af vores erhverv.

Der er omkring 70 stader på Ungdommens Folkemøde, som udover de politiske partier rummer organisationer og virksomheder lige fra Europa-Parlamentet over Amnesty International og PKA til LO, DI og L&F.

Hver deltagende organisation skulle gennemføre en workshop, hvor op til 65 unge deltog. Her valgte L&F at få en slagter ud og skære en halv gris ud for at lære de unge, hvordan maden kommer fra jord til bord. Undervejs fortalte en landmand også om sin produktion, og til sidst skulle de unge så quizze om deres viden inden for dansk griseproduktion og eksport.

 

Fakta om Ungdommens Folkemøde:

  • Ungdommens Folkemøde er en demokratisk festival for unge, der er blevet afholdt siden 2013.
  • Ungdommens Folkemøde fandt i år sted d. 7.-8. september i Søndermarken i København.
  • Tanken er, at de unge ofte har eksamen i juni, hvor Folkemødet løber af stablen på Bornholm. Derfor har man valgt at arrangere et folkemøde for de unge i september.
  • Det er andet år, at Ungdommens Folkemøde løber af stablen.
  • I år deltog cirka 30.000 unge, mens der var 100 forskellige organisationer i 72 telte.

Lisbeth Olsgaard

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk