Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Succesrigt Åbent Landbrug

Søndag den 17. september blev den 20. udgave af Åbent Landbrug afviklet. Mere end 96.000 danskere valgte at besøge en af de 64 værter landet over.

Åbent Landbrug-teamet takker værter, foreninger og de mange øvrige frivillige hjælpere for den store indsats, der søndag den 17. september skabte rammerne om denne vigtige omdømmeindsats. Også en tak til de virksomheder, der bakker deres værter op på forskellig vis. Gennem hele forløbet fra opstartsmødet hos den enkelte vært, og videre i forberedelserne frem mod dagen, har engagementet været stort hos alle.

Og den store indsats har båret frugt. De første tilbagemeldinger fra værterne beretter om en fantastisk dag, med glade gæster og mange aktiviteter, hvor danskerne med egne øjne har fået et indblik i den moderne landbrugsproduktion. 96.000 danskere var ude og besøge en gård hos en af de 64 værter rundt om i landet.

Uanset om man har haft 500, 2.000 eller flere gæster på dagen, har man bidraget til en meget vigtig åbenhed omkring erhvervet og været med til at give danskerne fornyet indsigt i de forskellige produktionsformer og livet som landmand generelt.

Et vigtigt bidrag til at skabe accept
Værterne viser på dagen gården frem med stolthed og åbenhed og bygger på den måde bro mellem land og by. Og set i lyset af, at erhvervet i medierne ofte udfordres af manglende viden og indsigt omkring emner som dyrevelfærd og livet på landet generelt, kan Åbent Landbrug være med til at nuancere debatten. Dermed er Åbent Landbrug et vigtigt bidrag til at skabe accept omkring erhvervet og stolthed af landbrugs- og fødevareproduktionen i Danmark.

Vi er nu gået i gang med evalueringen. Værter og foreninger evaluerer i den kommende uge via et elektronisk baseret system. Og de mange besvarelser fra publikum bliver inddraget i udviklingen af Åbent Landbrug 2018.

Onsdag den 1. november mødes værter og foreninger på Axelborg til evalueringsfest, hvor bla. Martin Merrild er på talerlisten.

Jan Morre Christensen

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk