Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Tilbud om effektiv rottebekæmpelse til en fair pris

Nye vilkår for brug af rottegift har skabt forvirring om bekæmpelse af rotter og mus, og mange landmænd har oplevet prisstigninger. Derfor har L&F nu valgt at indgå et samarbejde med et landsdækkende skadedyrsfirma.

Der skal findes en god og effektiv løsning for bekæmpelse af rotter og mus til en fair pris til alle landmænd. De nye vilkår for brug af rottegift har skabt stor forvirring hos mange landmænd. Der er kommet mange udokumenterede alternative metoder på markedet, og dermed er tilbuddene blevet mere mangfoldige og tilsvarende svære at gennemskue. Mange landmænd har henvendt sig til L&F med spørgsmål og med frustrationer, når bekæmpelsen ikke virkede efter hensigten, eller når aftaler blev udsat for markante prisstigninger.

Derfor har Landbrug & Fødevarer undersøgt markedet for skadedyrsbekæmpelse. Vi ønsker at hjælpe medlemmerne med at optimere skadedyrsbekæmpelsen udover at informere på hjemmesiden, og derfor har vi lavet et samarbejde med Nomus A/S.

Nemmere at overskue forskellige tilbud
Aftalen med Nomus A/S skal gøre det nemmere for landmanden at overskue de mange forskellige tilbud, der eksisterer på skadedyrsområdet i dag. Det er vigtigt for os at understrege, at det fortsat bør overvejes, om den kommunale bekæmpelse kan være den bedste løsning.

På baggrund af den nye rottelov fra 2016 har Nomus valgt at benytte smækfælder i depoterne. Der anvendes kun gift i depoterne, hvis der konstateres rotter eller mus, hvorefter Nomus efterfølgende igangsætter en bekæmpelse.
Nomus har i en periode testet forskellige smækfælder og lokkemad og har efterhånden forfinet metoden i så høj grad, at smækfælderne er mere effektive end gift.

I denne sag vurderer Landbrug & Fødevarer, at det i sidste ende vil komme medlemmerne til gode, at rottebekæmpelsen over alt bliver bedre - og rotterne er ligeglade med medlemsnummer. Derfor er tilbuddet også tilgængeligt for ikke-medlemmer.

Fakta:

L&F anbefaler Nomus A/S som leverandør, fordi de tilbyder en løsning, der er
• effektiv
• målrettet landbrug og fødevareproduktion
• økonomisk attraktiv sammenlignet med andre førende leverandører på markedet

Nomus' tilbud inkluderer 5 besøg om året, og de opkræver ikke ekstra for akut tilkald. Det er med andre ord nemt at gennemskue, hvad man får for pengene. L&F får ikke provision for at anbefale Nomus, og Nomus modtager ikke nogen form for betaling fra L&F.

Læs mere om tilbuddet her. 

Læs om de nye regler: Hvad betyder nye krav til rottebekæmpelse.Katja Elberg

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk