Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Tag på arbejdsmiljøuddannelse målrettet landbruget

Landbruget har stadigt for mange små og store ulykker. Lige nu tilbyder SEGES sammen med LandboNord, VKST og DM&E en tredages arbejdsmiljøuddannelse målrettet landbruget.

Landbruget har brugt for et stærkt fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed. Erhvervet har stadigt for mange både små og store ulykker. En af måderne til at blive bedre er gennem uddannelse, og lige nu tilbyder SEGES sammen med LandboNord, VKST og DM&E en tredages arbejdsmiljøuddannelse målrettet landbruget.

Alle arbejdsmiljørepræsentanter, der ikke har været på kursus, samt ledere i arbejdsmiljøgrupper skal ifølge loven på et tredages kursus i arbejdsmiljø. Sådanne kurser udbydes flere steder, men der er meget få, der er målrettet landbruget. De kurser, SEGES nu udbyder, er derfor langt mere relevant for kursister, der til daglig arbejder i landbruget.

Uddannelsen giver vigtig viden om de opgaver og krav, der er til rollen som arbejdsmiljørepræsentant eller leder på bedriften.

Man får en masse faglig viden om arbejdsmiljø og ideer til, hvordan man tager fat i de problemstillinger, man typisk møder på bedriften. Underviserne er arbejdsmiljøkonsulenter, som kan give sparring om de udfordringer, som kursistens selv har oplevet. Der er også oplæg fra landmænd, der har særlige erfaringer med sikkerhed og arbejdsmiljø. Fokus i undervisningen er at skabe sammenhæng til den praktiske hverdag. Derfor er der også indlagt en praktisk opgave hjemme fra kursisternes egen arbejdsplads.

Selv om et arbejdsmiljøkursus ikke er obligatorisk for selvstændige landmænd, så vil vi gerne opfordre til, at I tager med jeres arbejdsmiljørepræsentant, så I får en fælles forståelse for, hvordan man kan arbejde med arbejdsmiljøet.

 

Kurser:

  • LandboNord, Brønderslev den 29.-30. november og 14. december 2017
  • VKST, Sorø den 11.-12. og 25. januar 2018

Læs om kurset i Nyt om Arbejdsmiljø okt. 2017 

Se kursusprogrammer her:

LandboNord 

VKST 

Helle Birk Domino

Lone Borg

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk