Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Dom om lysåbne arealer bør få konsekvenser for lignende sager

Da Landbrugsstyrelsen alligevel ikke anker dom om støtte til lysåbne arealer, har Landbrug & Fødevarer skrevet til Landbrugsstyrelsen og anmodet om, at lignende sager genoptages.

Landbrugsstyrelsen meddelte i sidste uge i en nyhed, at en dom afgjort ved byretten i Herning i september alligevel ikke ankes. Her blev en landmand tilkendt erstatning for manglende udbetaling af landbrugsstøtte for sine lysåbne arealer. Landbrugsstyrelsen var ikke enig i dommen og anmodede derfor Kammeradvokaten om at anke sagen. Men på grund af en procedurefejl, har Landbrugsstyrelsen måtte trække anken tilbage.

Ved byretten blev landmanden tilkendt erstatning for manglende støtte til lysåbne arealer i skov efter en opstramning af støttebetingelserne på denne type arealer. Landbrugsstyrelsen oplyser, at man har betalt den idømte erstatning på cirka 20.000 kroner.

Da dommen ikke bliver anket, er der nu tale om gældende ret. Derfor har Landbrug & Fødevarer skrevet til Landbrugsstyrelsen for at få belyst og genoptaget lignende sager, som dommen kan få konsekvenser for.

Af hensyn til det juridiske princip om ligebehandling, går Landbrug & Fødevarer ud fra, at Landbrugsstyrelsen nu igangsætter et arbejde med at identificere og genoptage lignende sager med henblik på at udbetale erstatning for tabt landbrugsstøtte. Der kan både være tale om sager vedrørende manglende støtte til lysåbne arealer i skov og manglende støtte til rekreative arealer.

Maria Skovager Østergaard

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk