Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Flere ansatte skal sikre hurtigere udbetaling af EU-støtte

Landbrugsstyrelsen ansætter flere hænder til at sikre en hurtigere udbetaling af EU-støtte.

Landbrugsstyrelsen oplyser, at de efter pres fra Landbrug & Fødevarer nu vil sætte flere ressourcer ind til at sagsbehandle EU-tilskudssager i Augustenborg. Det er positivt, for udbetaling af tilskud til bl.a. miljøteknologi og moderniseringsstøtte samt udbetaling af økologisk arealtilskud er præget af uacceptabelt lange sagsbehandlingstider.

Det haster med at skabe mærkbare forbedringer på området, da landmændenes likviditet presses unødigt af de lange sagsbehandlingstider.

Landbrugsstyrelsen skriver i en nyhed den 21. november 2017, at de er klar over, at forsinkelserne skaber store udfordringer. Landbrugsstyrelsen skriver desuden: ”Vi er klar over, at det er til stor gene for den enkelte landmand, når en sag er forsinket. Det beklager vi meget. Det er vores højeste prioritet at nedbringe sagsbehandlingstiderne, og vi sætter nu flere kræfter ind og opnormerer i Augustenborg.”

På projektstøtteområdet presser Landbrug & Fødevarer fortsat på, at Landbrugsstyrelsen kan leve op til styrelsens egne resultatmål, der indebærer, at størstedelen af udbetalingssager til miljøteknologi kan udbetales på 60 dage med mindre sagen udtages til kontrol. I forhold til udbetaling af økologisk arealtilskud er styrelsens mål at 65% af ansøgerne skal have modtaget tilskuddet ved årsskiftet og Landbrug & Fødevarer har opfordret til et mål for resten af udbetalingerne af økologisk arealtilskud ved udgangen af 1. kvartal 2018.

Styrelsens status kan læses her: Det går fremad med sagsbehandlingen

Der kan også læses mere i Landbrugsavisen her: Styrelse ansætter ekstra folk til støtte-udbetalingerMette Trudsø Kruse

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk