Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Deltagerrekord på Økologikongres

Økologikongres 2017 er netop afviklet med rekord mange deltagere. I alt gæstede 977 kongressen – heraf 261 landmænd sammen med rådgivere, virksomheder, forskere samt repræsentanter for myndigheder og interesseorganisationer.

Det er 10. gang siden 1998, at der er blevet holdt Økologikongres. Kongressen er arrangeret af SEGES og Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Økologisk Landsforening. Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer er med i styregruppen for kongressen og glæder sig over en vellykket kongres med rekord mange deltagere. I alt gæstede 977 kongressen – heraf 261 landmænd sammen med rådgivere, virksomheder, forskere samt repræsentanter for myndigheder og interesseorganisationer. 

-Jeg oplever, at der er en rigtig stor nysgerrighed om økologi fra både virksomheder og landmænd. Det er rigtig dejligt. Og jeg kan konstatere en sjov tendens: Når vi holder arrangementer om økologi, skal vi huske, der skal være plads til 100 mere, end vi umiddelbart forventer, siger Hans Erik Jørgensen med et smil på læben. 

På kongressen blev sidste nye faglige viden inden for alle fagdiscipliner præsenteret af forskere og rådgivere på 55 temamøder, og der blev netværket på livet løs. 

-Som til alle andre kongresser er det sjovt at møde kollegaer og udveksle viden og erfaringer. Vi har alle brug for at blive fagligt dygtigere – og det er jo netop det, man kan på en kongres. Det er en maggieterning med al den nye faglige viden, siger Hans Erik Jørgensen. 

Mogens Lykketoft åbnede økologikongressen med et oplæg om FN's 17 verdensmål for en mere bæredygtig udvikling. Han blev efterfulgt af oplæg om økologiens rolle for en bæredygtig samfundsudvikling af formand Per Kølster, Økologisk Landsforening og et oplæg om bæredygtighed på bedriften af Hans Erik Jørgensen.

Efterfølgende blev de godt 500 deltagere under åbningsmødet sat til i grupper for at drøfte, hvor der er vigtigt, at den økologiske sektor fokuserer for at udvikle økologien. 

-Bæredygtighed er et emne, vi alle sammen skal have et kæmpe fokus på. Det er et emne, som er kommet for at blive, og som vil betyde rigtig meget for fremtidens produktion – uanset produktionsgren, siger Hans Erik Jørgensen. 

Seneste nyt fra lf.dk