Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Antallet af love på miljø- og fødevareområdet halveres

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen præsenterede tirsdag den 12. december et udspil til et såkaldt lovkompas, som skal halvere antallet af love på miljø- og fødevareområdet. Der lægges op til en historisk forenkling af lovgivningen, hvor antallet af love skal reduceres fra 95 til 43.

Efter længere tids dialog med blandt andet Landbrug & Fødevarer præsenterede Esben Lunde i går et udspil til et såkaldt lovkompas, som skal halvere antallet af love på miljø- og fødevareområdet. Der lægges op til en historisk forenkling af lovgivningen, hvor antallet af love skal reduceres fra 95 til 43 love.

Der lægges blandt andet op til, at landbruget skal reguleres via færre love. Således foreslås det, at husdyrbrugsloven, gødskningsloven, jordforureningsloven og miljøbeskyttelsesloven slås sammen på de områder, som regulerer landbruget.

Landbruge & Fødevarer har længe presset på for en ændret struktur på området, og viceformand i L&F Lars Hvidtfeldt udtaler i den forbindelse:

- Det er rigtig godt at se, at ministeriet vil luge ud i unødvendige regler og mindske bureaukratiet i miljølovgivningen. Det er et af de væsentligste rammevilkår for fødevareklyngen og har stor betydning for vores konkurrenceevne. Vi håber også, at det vil kunne mærkes i form af kortere sagsbehandlingstider.

Den nye struktur er nu i høring ind til slutningen af 2018, hvorefter der forventes en forholdsvis lang proces i forbindelse med udmøntning af de konkrete forslag.

Læs mere i pressemeddelelsen fra Miljøministeriet: Esben Lunde Larsen lægger op til at halvere antallet af love på miljø- og fødevareområdet.

Henrik Borg Kristensen

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk