Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

L&F kritiserer ny planedækkebekendtgørelse

Onsdag den 13. december fremsender L&F et høringssvar på det kommende års plantedækkebekendtgørelse, der netop har været i høring.
Helt kort må man sige, at det er et meget manglefuldt bekendtgørelsesudkast, der er kommet i høring.

Landbrug & Fødevarer fremsender i dag, onsdag den 13. december, høringssvar på det kommende års plantedækkebekendtgørelse, der netop har været i høring. Rygraden i vores høringssvar er indførsel af godt landmandskab.

Helt kort må man sige, at det er et meget manglefuldt bekendtgørelsesudkast, der er kommet i høring – dog med én væsentlig og positiv ændring.

Positivt: Der lanceres en pilotprojektordning om præcisionsjordbrug som alternativ til de pligtige efterafgrøder. Ordningen er i udkastet berammet til 20 bedrifter, da man i første omgang ønsker at afprøve effekterne. Vi er enige i at en afprøvning er hensigtsmæssig, men vi finder det unødigt at begrænse ordning til 20 bedrifter. Vi finder, at der er behov for en afprøvning blandt flere bedrifter. Ordningen er kommet til efter lang tids efterspørgsel fra vores side, hvor man belønner bedrifter, som kan dokumentere en effektiv udnyttelse af kvælstof i marken.

Negativt: Listen af alternativer til efterafgrøder er alt for begrænset. L&F har i høringssvaret henvist til 9 virkemidler, som er veldokumenteret, og som ligger lige for at implementere som alternativ til de pligtige efterafgrøder. Herudover har vi foreslået justering af 4 virkemidler således, at de bliver attraktive i markdriften.

Samtidigt har vi fremført, at man er nød til at finde en løsning på etableringsfrister for efterafgrøderne som år på år volder problemer for vores landmænd.

Læs L&F's høringssvar her.

Nikolaj Ludvigsen

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk