Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox.com

Nu kan du som landmand selv stå for bekæmpelse af rotter

Ønsker du selv at udføre rottebekæmpelse, så kræver det blot at du gennemfører et 1-dages kursus i blandt andet rotternes biologi og forebyggelse samt sikker håndtering af rottegift.

Det bliver nu muligt for dig som landmand selv at stå for bekæmpelsen af rotter på din ejendom. Ønsker du selv at udføre rottebekæmpelse, skal du gennemføre et 1-dages kursus i blandt andet rotternes biologi og forebyggelse samt sikker håndtering af rottegift, inden du må stå for rottebekæmpelsen. Miljøstyrelsen vil i det nye år offentliggøre en liste over anerkendte kursusudbydere, hvor du kan tage et kursus.

Husk at du fortsat også kan anvende kommunens bekæmpelse. Kommunen har pligt til at sikre en effektiv rottebekæmpelse, som alle bidrager til gennem ejendomsværdiskatten. Fra og med 1. jan. 2018 får kommunerne pligt til at undersøge rotteanmeldelser hos landbrugs- og fødevarevirksomheder uden ugrundet ophold, dvs. alle ugens 7 dage - også i weekender og på helligdage.

Ønsker du fortsat at benytte dig af en sikringsordning, så skal du være opmærksom på, at L&F har forhandlet en aftale hjem om en effektiv bekæmpelse målrettet landbrug og fødevareproduktion. Aftalen er indgået med bekæmpelsesfirmaet Nomus A/S. Du kan læse mere om aftalen på L&F's hjemmeside under kontante medlemsfordele. Eller du kan tage direkte kontakte til Nomus.

Trine Vig Tamstorf

Katja Elberg

Seneste nyt fra lf.dk