Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Ta’ en tur i svinestien på søndag

Hvor kommer de økologiske koteletter fra? Hvordan ser der ud i en svinesti? Tag på Sofari den 31. maj og få svaret.

På søndag den 31. maj åbner 11 økologiske svineproducenter i hele landet dørene, så interesserede danskere kan komme ud og se, hvordan økologisk grise lever og opdrættes på en dansk bondegård.

Det er sjette gang, der afholdes Sofari, og ifølge Randi Vinfeldt, der er økologisk svineproducent og koordinerer arrangementet, er det stadig god grund til at holde åbent hus for de økologiske svineproducenter.

- Økologisk svinekød koster mere end almindeligt svinekød, og det er der en god grund til. Den økologiske gris opdrættes under helt andre forhold end en almindelig gris, og det vil vi rigtig gerne vise forbrugerne, siger Randi Vinfeldt.

En af de økologiske svineproducenter der holder åbent til Sofari på søndag er Hans Erik Jørgensen, og både han og hans grise er helt klar til at få besøg.

Se VIDEO:

Hvis du vil vide mere om Sofari eller se hvor der er åbent den 31. maj, så kig på www.sofari.dk

Fakta om økologiske grise:

  • En økologisk so skal bo i en hytte på en mark når den føder sine unger - de små grise.
  • På marken kan dyrene rode i jorden og bade i mudder, på naturlig grisemanér.
  • Slagtesvin har ekstra god plads, strøelse og altid adgang til udeareal i form af løbegård.

For yderligere oplysninger:
Hanne Børsch, projektleder Sofari, tlf. 2724 5833, hab@lf.dk  
Randi Vinfelt, økologisk svineproducent, Vinfeld Øko, Tlf. 40177841, randi-vinfeldt@hotmail.com  
Line Skouboe, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, tlf. 87322714 / 24426952, lsk@okologi.dk  
Marie Grabow Westergaard, pressemedarbejder, Landbrug & Fødevarer, tlf.30178871,mgw@lf.dk  
Rune Jungberg Pedersen, presse Friland, tlf. 24 29 03 96, ruma@danishcrown.dk  

Seneste nyt fra lf.dk