Vi bruger cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Om Økologi

Økologisk fødevareproduktion handler om at skabe en bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd.

Lovgivning og kontrol

Den økologiske produktion er underlagt lovgivning og kontrol, der sikrer, at produktionen og produkterne lever op til den økologiske tankegang.

Økologiske mærker

Der er flere mærker, som markerer økologi på produkterne. Ud over det røde danske Ø-mærke er der et EU-mærke. Restauranter og storkøkkener kan vise deres økologiske profil med det økologiske spisemærke.

Det økologiske marked

Salget af økologiske varer stiger i Danmark og vi er det land i verden, hvor økologien har den største markedsandel. Det er især mejeriprodukter, æg, havregryn, mel, yoghurt samt visse typer frugt & grøntsager, som danskerne i stor stil køber som økologiske.

Økologiske fødevarer

Den økologiske produktion omfatter efterhånden mange forskellige produkter som mel, mælk, kød, æg, frugt og grønt samt fisk. Læs mere om hvilke krav der er til produktionen og hvordan den foregår.

Forarbejdede økologiske fødevarer

I forarbejdningen af økologiske produkter er der fokus på at lave en så skånsom forarbejdning som muligt, med brug af færrest mulige tilsætningsstoffer.

Mere økologi i Danmark

Den Økologisk Handlingsplan 2020 sætter mål for den økologiske udvikling i Danmark, bl.a. en fordobling af det økologiske areal og 60 pct. økologi i den offentlige bespisning i 2020. L&F understøtter denne udvikling.

Økologisektionen

Læs mere om Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer på Medlemsforum.

Nyheder om økologi

Se nyheder om økologi fra Landbrug & Fødevarer.

Holdning om Økologi

Læs om hvordan Landbrug & Fødevarer arbejder for at udvikle en markedsdreven og bæredygtig økologisk fødevareproduktion.

Økologiens ØBC

Download folder hvor du kan læse meget mere om principper, produktionsformer og pejlemærker for økologien.

All About Organics

Folder om dansk økologi til eksportvirksomheder. Hent folderen på engelsk, tysk, fransk, japansk og kinesisk

Recirkulering af næringsstoffer

Recirkulering af næringsstoffer er en grundsten i økologisk landbrug. Folkevalgte, virksomheder og eksperter fra Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening er i dag kommet med en fællesudtalelse, der sigter mod systematisk inddragelse af økologisk landbrug i samfundets ressourceplanlægning.

Årsmøde i Økologisektionen 2016

ØKOLOGI – inspiration til jordbruget

Økologiske kaniner i landbruget

All About Organics

Recirkulering af næringsstoffer